Over Ruby on Rails

Wat is Ruby on Rails

Ruby on Rails is een open source framework, gebouwd in Ruby, voor het snel en efficiënt bouwen van websites en back-ends. Met als hoofdprincipes ‘conventie boven configuratie’ en ‘herhaal jezelf niet’, zijn applicaties beter gestructureerd, onderhoudbaar en overdraagbaar. Niet conventionele problemen zijn daarnaast oplosbaar door de flexibiliteit die zowel Ruby als Ruby on Rails bieden.

De grote kracht van Ruby on Rails

De grote kracht van Ruby on Rails is dat het naast efficiëntie ook het plezier terugbrengt in het bouwen van moderne web based applicaties. De taken welke binnen een project vaak terugkomen worden door Ruby on Rails afgehandeld of vereenvoudigd. Zo is caching ingebouwd en worden bijvoorbeeld doorsnee aanvragen op de database door Ruby on Rails automatisch vertaald (naar SQL) en afgehandeld, de ontwikkelaar hoeft daar verder niets voor te doen. Voor complexe situaties kunnen ook op maat gemaakte aanvragen eenvoudig worden uitgevoerd. Er is ondersteuning voor alle gangbare database platforms.

Het wiel is al uitgevonden

Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan zijn er honderden productiekwaliteit plug-ins, genaamd ‘gems’, beschikbaar zoals authenticatiesystemen, CMS en blog implementaties, e-mail management, PDF verwerkers, e-commerce en betalingssystemen, en gedetailleerde klantanalyse. Grotendeels gratis in commercieel verband te gebruiken.

Wie gebruikt er zoal Ruby on Rails?

Grote spelers zoals NASA, IBM en LA Times gebruiken Ruby on Rails in hun projecten. Daarnaast hebben diverse grote websites bewezen dat Ruby on Rails naast eenvoudig ook zeer goed schaalbaar is. Zo draaien onder andere DigiD, GitHub, Groupon, Twitter, en Shopify (En daarmee de winkels van o.a. Amnesty International, General Electric, Pixar, en Gatorade) op Ruby on Rails.

Wilt u ook een mooie, goed ontwikkelde en toekomstvaste applicatie? XLS Global helpt u graag verder.

Training

XLS Global levert kwalitatief hoogwaardige trainingen voor zowel Ruby als Ruby on Rails. Onze gecertificeerde en ervaren docenten beschikken over de meest recente productkennis.

Wij verzorgen doorlopend cursussen, waardoor wij flexibel zijn in het bepalen van de cursusdata. Deze worden in overleg met de klant vastgesteld. Doorgaans worden de trainingen verzorgd in ons kantoor in Breukelen, maar het is ook mogelijk om een training op locatie te verzorgen.

De inhoud, voor wie bestemd en benodigde voorkennis voor een training ontvangt u op verzoek.

Detachering & Consultancy

Heeft u tijdelijk of voor langere tijd een IT-expert nodig met Ruby of Ruby on Rails kennis? Bijvoorbeeld bij nieuwe projecten of bij ziekte van (een van) uw medewerkers. Of wanneer u de kennis, de mensen of financiële middelen niet in huis heeft om een automatiseringsproject uit te voeren. Informeer dan naar de mogelijkheden die XLS Global u kan bieden.

XLS Global voorziet zowel in fulltime detachering als in flexibele vormen van detachering van bijvoorbeeld een vaste dag per week, met een vaste medewerker die uw specifieke bedrijfssituatie goed kent. Ad-hoc consultancy bijvoorbeeld wanneer u tegen problemen aanloopt tijdens een upgrade van de ontwikkelomgeving, behoort ook tot de mogelijkheden.

Steeds meer bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid die wij hen bieden om hooggekwalificeerde IT-professionals in te huren. Of het nu gaat om analyse, ontwikkeling, beheer of support: de door XLS Global ingezette medewerkers ondersteunen u in elke fase van het traject. Professioneel en betrokken, vanaf de analyse tot en met de implementatie.

Outsourcing & Onderhoud

IT-specialisten met Ruby en Ruby on Rails kennis zijn moeilijk te vinden en nog moeilijker is het deze specialisten aan uw bedrijf te binden. Dus is het logisch dat u zich afvraagt hoe u zorgt voor continuïteit en behoud van uw bedrijfskritische applicatie(s), zeker nu het verandertempo in de IT steeds hoger wordt. Dan is er nog de kwestie van tijd en aandacht: applicatiebeheer is essentieel voor uw organisatie, maar het is misschien niet uw core business.

Daarom kiezen veel bedrijven voor uitbesteden. Het outsourcen van uw applicatiebeheer is een kwestie van vertrouwen. U wilt continuïteit, lagere kosten, goede service en een partij die uw vertrouwen waard is. Het gaat tenslotte om het functioneren van uw organisatie.

Uw applicaties zijn in goede handen bij XLS Global

XLS Global beschikt over brede ervaring op het gebied van applicatie outsourcing. U bent verzekerd van de continuïteit van uw applicatie(s) wanneer u XLS Global uw applicatie(beheer) toevertrouwt. Onze medewerkers kennen alle aspecten die een rol spelen bij het onderhoud en beheer van applicaties. Of u nu wel of niet gebruik maakt van procesmodellen zoals: PRINCE2, ASL2, BiSL, ITIL of TMap NEXT voor onze gecertificeerde medewerkers kennen deze procesmodellen in ieder geval geen geheimen meer!

Beheer op maat

Succesvol outsourcen kan alleen als de gekozen beheervorm perfect aansluit op uw situatie en wensen. De gestructureerde aanpak van XLS Global vormt de basis om beheer op maat te realiseren.

Softwareontwikkeling

Bij XLS Global zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van webapplicaties en mobiele applicaties. Dit doen wij met behulp van Ruby on Rails. Daarnaast zijn wij expert in het realiseren van integratie toepassingen. Wij zetten deze technologieën in met een agile werkwijze (Scrum). Zo werken wij niet alleen zeer productief, maar leveren ook hoogwaardige applicaties.

Voor het ontwikkelen van een prototype hebben wij een team van specialisten in huis. Deze ontwikkelaars zijn in staat om zeer snel een werkend prototype te maken. Voor de meeste projecten wordt deze binnen een paar weken opgeleverd. Dit prototype biedt de basis voor verdere ontwikkeling.XLS Global werkt met Ruby on Rails. Een betrouwbare, efficiënte en toekomstgerichte programmeeromgeving.