Over ons

50-jaar Highlights

‘Informatics’ opgericht begin 1970-jaren als Softwarebedrijf in Amsterdam. In 1978 de dienstverlening uitgebreid met Data-consultancy. Informatie-onderzoeksprojecten uitgevoerd op de Antillen bij Kadaster, Toerisme en speciaal project voor een Luchtvaartmaatschappij. In 1980 samen met USA-partner in Nederland Seminar ‘Kantoorautomatisering’ georganiseerd in de RAI te Amsterdam. In 1980-er jaren TROÏKA*-aanpak ontwikkeld als hulpmiddel bij integratie en beheer van ICT met als doel verbeteren van de effektiviteit en kwaliteit van de organisatie. Deze aanpak ook als basis gebruikt bij het ontwikkelen van opleidingstrajecten voor Bedrijfsmanagers en ICT-gebruikers. Opdrachtgevers waren vnl. multinationale ondernemingen en grote instellingen. ’Myrpa’ organiseerde van 1984-1996 jaarlijks Studiereizen voor Topbestuurders uit Bedrijfsleven en Overheid naar Azië, Amerika en Australië, met als onderwerp het ‘Strategisch gebruik van ICT’. Bezocht werden circa 135 internationaal vooraanstaande ondernemingen en voorbeeldprojecten.

Rond de eeuwwisseling wijzigde de bedrijfsnaam in ‘XLSGLOBAL’. Naast de bestaande producten en diensten introduceerden wij ‘SQLHOST’. Een zelf ontwikkeld softwareproduct voor snelle en betrouwbare Data-uitwisseling op grote IBM computers met intelligente werkstations. Met wereldwijd gebruikers van ons product opereerden wij als IBM-Global Partner. 

Afgelopen decennium zijn wij sterk gaan toeleggen op CyberSecurity, DataSecurity en AI, samen met enkele sterke externe Partners.

*TROÏKA is ontwikkeld vanuit de basisgedachte dat ‘Arbeid, Kapitaal en Informatie’ hetzelfde belang vertegenwoordigen voor het voortbestaan van een gezonde organisatie.”

“Automatisering (ICT) is net als veel andere innovaties bedoeld om de taken en het functioneren van mensen in alle lagen van de organisatie productiever en beter te maken, niks meer en niks minder.” Oprichter Henk van Doorn tijdens een interview in leidend vakblad in 1973. Dit is in 2023 ook gezien de ontwikkelingen met en rond AI’ nog steeds van toepassing.